Διενέργεια νεκροτομής για το αγοράκι που πνίγηκε σε παιδικό σταθμό

Για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών μεταφέρθηκε το 2,5 ετών αγοράκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» από τις 4 Οκτωβρίου και κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν της Διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» για το αγοράκι ηλικίας περίπου 2,5 ετών που πνίγηκε σε παιδικό σταθμό ανέφερε ότι το άτυχο παιδί διεκομίσθη στο νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ  στις 4 Οκτωβρίου, "άσφυγμο και απνοϊκό".

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής. Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr