Κλείσιμο

Ιαν Ντάνκαν Σμιθ: Ο Μπόρις Τζόνσον εκλιπαρούσε για ψήφους, αλλιώς τα σχεδίαζε!

"Αυτό ήταν πραγματικά εξευτελιστικό" - Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Ο πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ιαν Ντάνκαν Σμιθ δήλωσε ειρωνικά τη Δευτέρα ότι ο Μπόρις Τζόνσον «εκλιπαρούσε για ψήφους» το Σαββατοκύριακο, αφότου επέστρεψε άρον - άρον από τη Δομινικανή Δημοκρατία για να επιχειρήσει να επανέλθει στην ηγεσία των Συντηρητικών, και στην πρωθυπουργία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC, ο Σμιθ είπε: «Νομίζω ότι το πρόβλημα όταν ήρθε ο Μπόρις ήταν: πρώτον, ο Μπόρις έπρεπε εντελώς απροσδόκητα να το κάνει αυτό. Δεν είχε σχέδιο. Δεν είχε ομάδα. Νομίζω ότι για κάποιο λόγο περίμενε ότι όταν θα έφθανε θα υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα (βουλευτές) που θα τον στήριζαν. Και αυτό θα αυξανόταν σε πλειοψηφία, κάτι που δεν συνέβη, και ξαφνικά βρέθηκαν να αγωνίζονται (για ψήφους) και να εκλιπαρούν τους ανθρώπους για ψήφους».

«Αυτό ήταν πραγματικά εξευτελιστικό. Και μετά, όταν ο Ρίσι και η άλλη (Μόρτοντ) είπαν, ‘όχι, η μόνη συμφωνία που κάνουμε μαζί σου είναι συμφωνία που εξυπηρετεί εμάς, όχι το αντίστροφο’, αυτό το κόστος δεν τον βόλευε».

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, υποστήριξε ότι «κατέληξε στο συμπέρασμα πώς δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή».

Πηγή: skai.gr