Η στιγμή της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τα δικαστήρια - Δείτε βίντεο

Στη φυλακή οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκουμετά την πολύωρη απολογία που έδωσε για όσα της καταλογίζονται στην δικογραφία για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες όταν της ανακοίνωσαν την απόφαση, η 33χρονη δάκρυσε. 

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε την στιγμή που αποχωρεί από τα δικαστήρια

   Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

   Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

   Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Τι είπε για το μονόκλινο δώματιο, τις κάμερες και τον σύζυγό της - Πέντε ώρες κράτησε η απολογία της

Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε η 33χρονη, που απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που της αποδόθηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Δεν ομολόγησε και «έριξε» τις ευθύνες στους γιατρούς

Η δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης,που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο,όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.

Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν έχει κάμερα στο θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.

Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την 9χρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.

Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πεί κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.

Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα σήμαινε ότι ήταν δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου απάντησε αρνητικά.

Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.

Η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν σε βάρος της με απειλητικές διαθέσεις.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που δόθηκε στο παιδάκι από την ίδια την μητέρα του.

Και ενώ για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έκλεισε την πρώτη φάση των ερευνών, η Εισαγγελία της Αθήνας ανέλαβε ήδη από τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Επισπεύδονται οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Η έρευνα ήδη ανατέθηκε από την προισταμένση της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου σε δύο εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Αποστόλη Ανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επισπευθούν, προκειμένου το ταχύτερο να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Πάντως προς το παρόν, οι εκτιμήσεις εισαγγελικών πηγών, αναφέρουν, ότι στις έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά οι αρχές δεν πάνε στα τυφλά και ήδη έχουν αποκλειστεί για τον θάνατό τους γενετικοί παράγοντες και παθολογικά αίτια.

Επίσης οι έρευνες της Εισαγγελίας στρέφονται ήδη και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είχαν εμπλοκή με τη μορφή, ότι είτε γνώριζαν και δεν μίλησαν είτε, ειδικά για τον πατέρα, είχε υποψίες και δεν άσκησε, ως όφειλε, την γονική του φροντίδα για να προασπίσει τη ζωή των παιδιών του.

Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Ήταν απενεργοποιημένο το οξύμετρο στο θάλαμο της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορειται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, όταν η 33χρονη μητέρα -  νωχελικά και χαμηλόφωνα σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού - ειδοποιούσε το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου του 2022 για το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί ήταν απενεργοποιημένο όπως διαπίστωσαν γιατρός και νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο.

Το οξύμετρο δεν ήχησε συναγερμό όπως θα έπρεπε από την στιγμή που οι χαμηλές τιμές κορεσμού του οξυγόνου και οι σφίξεις ήταν κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο. 

Σημειώνεται πως όλα τα επεισόδια ταχυκαρδίας της Τζωρτζίνας ήταν από 150-160 σφίξεις και το τελευταίο ήταν 32 και απνοϊκό και το μηχάνημα ήταν βουβό. 

Πηγή: skai.gr