Συγκινητικές εικόνες: Αφήνουν λουλούδια και παιχνίδια για τα 3 νεκρά κοριτσάκια έξω από το σπίτι της Πισπιρίγκου

Συγκινούν οι εικόνες έξω από το σπίτι των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει για να εναποθέσει παιχνίδια, λουλούδια και σημειώματα στα οποία εκφράζει τον πόνο και την οργή του για τον θάνατο τους.

Η εξώπορτα του σπίτι της οδού Μπιζανίου, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές εικόνες, έχει γεμίσει από αρκουδάκια, τριαντάφυλλα, καντηλάκια, εικόνες, κεριά, πολύχρωμα μπαλόνια και αφιερώματα, προς τα τρία αγγελούδια.

Η γνωστοποίηση της υπόθεσης του θανάτων των τριών μικρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, είχε συγκλονίσει από την πρώτη στιγμή το πανελλήνιο. από την ημέρα της σύλληψη της 33χρονης μητέρας για το θάνατο του ενός εξ αυτών, της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να συρρέει στην γειτονιά, προκειμένου να εκφράσει τον θρήνο του με επιστολές που αφήνει στο σημείο, τιμώντας την μνήμη τους.

Ψυχρή και αμετανόητη μέχρι το τέλος παρέμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που της αποδόθηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης,που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο,όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.

Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν έχει κάμερα στο θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.

Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την 9χρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.

Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πεί κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.

Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα σήμαινε ότι ήταν δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου απάντησε αρνητικά.

Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.

Πηγή: skai.gr