Κλείσιμο

Διοικητής νοσοκομείων Παίδων: «Οι γιατροί ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

«Οι γιατροί δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων, Μανώλης Παπασάββας, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγγου.

Ο κ. Παπασάββας δήλωσε χαρακτηριστικά: «ουδέποτε χορηγήθηκε από τους γιατρούς μας η ουσία κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, είτε αυτούσια, είτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση που ανάγνωσε ο Μανώλης Παπασάββας: 

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία "κεταμίνη", βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Η κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει ότι την ουσία είχαν χορηγήσει οι γιατροί του νοσοκομείου και είχε ζητήσει να διερευνηθεί το γιατί και το πώς, με τον δικηγόρο της να αναφέρεται σε πιθανό «ιατρικό λάθος».

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόμνημά της είχε υποστηρίξει ότι η ουσία δόθηκε στην 9χρονη από ιατρικό λάθος, που προκάλσε τον θάνατο του παιδιού.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμινης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Πηγή: skai.gr