Η λεπτομέρεια που οδήγησε τους αστυνομικούς στην ανακάλυψη του τζιπ-γιάφκα στον Νέο Κόσμο

Η σφραγίδα της «ελληνικής δημοκρατίας» που υπάρχει στις πινακίδες όλων των οχημάτων στο συγκεκριμένο όχημα ήταν παραποιημένη

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Μια λεπτομέρεια στις πλαστές πινακίδες του πολυτελούς τζιπ που βρέθηκε από αστυνομικούς στο Νέο Κόσμο και που άγνωστοι είχαν μετατρέψει σε κινητή γιάφκα καθώς έφερε βαρύ οπλισμό, ήταν που τράβηξε την προσοχή στους έμπειρους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η σφραγίδα της «ελληνικής δημοκρατίας» που υπάρχει στις πινακίδες όλων των οχημάτων στο συγκεκριμένο όχημα ήταν παραποιημένη. 

πλαστή πινακίδα

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, από απόσταση ακόμη και λίγων μέτρων δεν μπορούσε να φανεί η παραποίηση στην σφραγίδα και να καταλάβει κάποιος ότι οι πινακίδες είναι πλαστές καθώς η πλαστογραφία ήταν «αριστοτεχνική» κι ξεγελουσε εύκολα το μάτι.

Ωστόσο, το έμπειρο μάτι των δύο αρχιφυλάκων που εντόπισαν το όχημα δεν ξεγελάστηκε και σταμάτησαν να το ελέγξουν.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν 2 καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, 2 αλεξίσφαιρα, πλήθος σφαιρών και μια χειροβομβίδα.

Το πολυτελές τζιπ από εχτές έχει μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ οπου γίνεται κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό» προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα και DNA που θα οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε εντός του τζιπ και πιθανόν μέχρι αύριο θα γνωρίζουν οι αρχές αν τα όπλα είναι καθαρά ή εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις.

car

car

Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο

Αμάξι με βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο

Φωτογραφία από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο 

Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο

Πηγή: skai.gr