Φθιώτιδα: Είχαν αλυσοδεμένο τυφλό σκυλάκι σε άθλια κατάσταση

Ένα τυφλό γέρικο και ταλαιπωρημένο σκυλάκι αναζητά φιλοξενία μετά την απομάκρυνσή του από το σπίτι όπου το είχαν αλυσοδεμένο και παρατημένο στη μοίρα του.

Με καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΑΤ Στυλίδας την Κυριακή 08-05-2022 από μέλος  του σωματείου "Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων " ζητήθηκε η αφαίρεση ηλικιωμένου σκύλου μόνιμα αλυσοδεμένου από τα κάγκελα κατοικίας στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας και έξω από την περίφραξη αυτής, επικαλούμενοι (πέραν της μόνιμης αλυσόδεσης) το ότι ο σκύλος φέρει σοβαρή βλάβη στα μάτια του (προφανώς είναι τυφλός), έχει σοβαρά δερματικά θέματα και η κατάστασή του παραπέμπει σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ζώο σε άσχημη θρεπτική κατάσταση. Ζητήθηκε η απόδοσή του στον αρμόδιο δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εχθές στις 10 -05-2022 έγιναν οι διαδικασίες αφαίρεσης του σκύλου και αφού εξετάσθηκε από το συνεργαζόμενο με τον δήμο Στυλίδας κτηνιατρείο, τίθεται το θέμα της φιλοξενίας του, αφού ο εν λόγω δήμος δεν   διαθέτει καταφύγιο. Πρόκειται για ένα φιλήσυχο ηλικιωμένο ζώο για το οποίο  ο Δήμος  θα προσφέρει  τα έξοδα θεραπείας και διατροφής του και ευελπιστούμε να βρεθεί ένας ευαίσθητος συμπολίτης μας να του χαρίσει τη φροντίδα και θαλπωρή που τόσο έχει στερηθεί.

Είναι λυπηρό το ότι ο σκύλος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν αλυσοδεμένος σε κεντρικό σημείο  του Καραβόμυλου και κανείς από όλους αυτούς που τον έβλεπαν καθημερινά, εκτός από έναν ευαίσθητο συμπολίτη μας, δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για το μαρτύριο που ζούσε.

Η μόνιμη αλυσόδεση συνιστά παθητική κακοποίηση και παράβαση της νομοθεσίας.

Πηγή: Lamia Report