Αναχωρούν οι Ρουμάνοι, Γερμανοί και Βούλγαροι πυροσβέστες από την Ελλάδα - Έρχονται Γάλλοι, Νορβηγοί και Φινλανδοί

Περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία αναπτύσσονται σταδιακά στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας, ανταλλάσσοντας πολύτιμη τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. 

Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες που παρέμειναν στη χώρα μας επί ένα μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών (pre-positioning pilot project), θα αποχαιρετήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ενώ από ρουμανικής πλευράς, στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο Υπουργός Εσωτερικών, Lucian Bode και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, Δρ. Raed Arafat. Η ρουμανική αποστολή αποτελείτο από 56 Πυροσβέστες που αναπτύχθηκαν σε δύο συνεχόμενες βάρδιες των 28 ατόμων ανά 15ήμερο για όλον τον μήνα Ιούλιο.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θα υποδεχθούν 25 Γάλλους Πυροσβέστες, οι οποίοι φθάνουν στην Αττική, όπου και θα παραμείνουν για όλο τον Αύγουστο.

Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αναχωρούν από Τρίπολη και Λάρισα οι Γερμανοί και Βούλγαροι Πυροσβέστες, ενώ φθάνουν στη χώρα μας οι αντίστοιχες αποστολές από Νορβηγία και Φινλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία αναπτύσσονται σταδιακά στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας, ανταλλάσσοντας πολύτιμη τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Οι δύο εκδηλώσεις (τελετή αναχώρησης Ρουμάνων Πυροσβεστών – τελετή υποδοχής Γάλλων Πυροσβεστών) θα πραγματοποιηθούν στην Πυροσβεστική Ακαδημία (Μάτσα 32, Κηφισιά), την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 09.30 και τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, ώρα 09.30. Δυνατή η δημοσιογραφική / τηλεοπτική κάλυψη.

Πηγή: skai.gr