«Συλλέγουμε στοιχεία και μετά συμπεραίνουμε»- Η ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας του 23χρονου που πέθανε ξαφνικά στη Σίφνο

Ο άτυχος φοιτητής  έκανε διακοπές στη Σίφνο, από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατέρρευσε σε παραλία του νησιού και λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή.

"Στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα" σχολίασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, γιατρός της οικογένειας του άτυχου 23χρονου Θανάση που κατέρρευσε σε παραλία στη Σίφνο, επικρίνοντας όσους έσπευσαν να κάνουν εκτιμήσεις για πιθανά αίτια θανάτου, πριν να αποφανθούν οι ιατροδικαστικές αρχές.

«Η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού οφείλει να μας προβληματίζει όλους.Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους.Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνεται η Ιατροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”.Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή διαχείριση λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία»

FB

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η νεκροψία νεκροτομή στον 23χρονο φοιτητή.

Την νεκροψία πραγματοποίησε στην ιατροδικαστική Πειραιά ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος, μιλώντας στον skai.gr, απέδωσε τον θάνατο του σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον έμπειρο ιατροδικαστή «υπέστη ισχαιμία του μυοκαρδίου, καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως τα ακριβή αίτια του θανάτου θα τα γνωρίζει, όταν πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν χρήσιμα στοιχεία, όπως αν ο άτυχος Θανάσης νοσούσε από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα, όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε σε απόσταση ασφαλείας από τους φίλους του, αλλά λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ.

Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο ΚΥ της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για περίπου 40 λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: SKAI.GR- LAMIAREPORT.GR