Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούνται σπίτια - Εκκενώθηκε προληπτικά η Ζάχουλη

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια του οικισμού Ζαχούλη - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια του οικισμού Ζαχούλη και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ το σημείο έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

   Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, και επιπλέον 7 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό.

Φωτιά στα Μέγαρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή λόγω πυρκαγιάς    

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμο οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.

Φωτιά στα Μέγαρα

Πηγή: skai.gr