Ολονύχτια μάχη με φλόγες και μποφόρ στο Ρέθυμνο - Η φωτιά καίει για τέταρτο 24ωρο

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσβεσή της φωτιάς είναι δύσκολη λόγω της μορφολογίας και των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν πλήρως την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο από την περασμένη Παρασκευή σε μεγάλη έκταση, η οποία ήταν σε ύφεση και αναζωπυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι δύσκολη λόγω της μορφολογίας και των κλιματικών συνθηκών (πνέουν ισχυροί άνεμοι) που επικρατούν στην περιοχή.

Στα Σακτούρια Ρεθύμνης η πυρκαγιά ελέγχθηκε έξω απ' το χωριό ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια για να ελεγχθεί η φωτιά στην περιοχή του Αη Γιώργη, όπου υπάρχουν μικροεστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Tο απόγευμα της Δευτέρας εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια & Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο & Ακουμιανή Γυαλιά‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηστικά το μήνυμα. 
 

Παράλληλα, υπο έλεγχο είναι η πυρκαγιά στα Αμπελάκια Ρεθύμνης.
 

Δείτε βίντεο από το σημείο της πυρκαγιάς απο το Flashnews.gr 

Σινούκ ζήτησε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretalive eπιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι φόβοι των έμπειρων πυροσβεστών που από το Σάββατο κιόλας επεσήμαναν στο Cretalive ότι μπορεί φλόγες να μην φαίνονταν στο νότιο Ρέθυμνο αλλά η φωτιά έκαιγε ακόμα. 

Η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έχει θέσει σε απόλυτο συναγερμό για ακόμα μία φορά τις αρχές, του κατοίκους και τους εθελοντές των Σαχτουρίων, του Αγίου Γεωργίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς λόγω και των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ήταν αδύνατο να πετάξουν. 

"Επιχειρούν να σηκωθούν αλλά τα παίρνει ο αέρας", δήλωσε νωρίτερα στο Cretalive ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης επιβεβαιώνοντας ότι ένα μέτωπο της φωτιάς είναι στα Σαχτούρια και ένα ακόμα στον Άγιο Γεώργιο, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα εκκένωσης του οικισμού, τουλάχιστον προς ώρας. Στα Σαχτούρια οι ντόπιοι συνέδραμαν το έργο των πυροσβεστών με ό,τι μέσο διέθετε ο καθένας. Μάλιστα ο κ. Ταταράκης, είχε επικοινωνία με υφυπουργό Πολιτικής Προστασία κ. Ευάγγελο Τουρνα, και ζήτησε να σταλεί ένα ελικόπτερο Σινούκ για όση ώρα μπορεί ακόμα να επιχειρήσει, πριν πέσει η νύχτα. 

Νωρίτερα το απόγευμα, όπως αναφέρει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, έγινε γνωστό ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δύσπνοια. Ασθενοφόρο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μετέφεραν τον πυροσβέστη για προληπτικούς λόγους σε Κ.Υ της περιοχής.

Πηγή: skai.gr