Βούλα Χαριλάου: Πέθανε η «Βίβιαν Λι» της Ελλάδας- Ο ρόλος στο κορυφαίο ελληνικό ψυχολογικό θρίλερ «Εφιάλτης»

Η γνωστή πρωταγωνίστρια του παλιού κινηματογράφου Βούλα Χαριλάου απεβίωσε πριν 20 ημέρες ωστόσο η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή τώρα μέσω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου.

Η γνωστή πρωταγωνίστρια του παλιού κινηματογράφου απεβίωσε πριν 20 ημέρες ωστόσο η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή τώρα μέσω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια από τη θεατρική συγγραφέα Μάρω Μπουρδάκου και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα.

«Έγινε γνωστό πως πριν από 20 μέρες έφυγε από τη ζωή η παλιά αγαπημένη σπουδαία ηθοποιός Βούλα Χαριλάου χωρίς η οικογένειά της να το κάνει γνωστό ούτε καν στο ΣΕΗ», έγραψε η Μάρω Μπουρδάκου. στο Facebook.

Με δική του ανάρτηση από το προφίλ του, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι: «Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε. Η Βούλα Χαριλάου. Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες. Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση. Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ. θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».

Η Βούλα Χαριλάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης.

Ο «Εφιάλτης» θεωρείται από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου.
 

Πηγή: skai.gr