Νότιο Ρεθύμνο: Στο μικροσκόπιο σπασμένο μπουκάλι που βρέθηκε στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σήμερα, Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις από στελέχη και υπαλλήλους του ΕΛΓΑ.

Σε διαρκή συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς παραμένει και σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα στο νότιο Ρέθυμνο, κάηκαν περισσότερα από 15 χιλιάδες στρέμματα, μελίσσια και ζώα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι που απειλούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σήμερα, Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις από στελέχη και υπαλλήλους του ΕΛΓΑ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, βρέθηκε ένα σπασμένο μπουκάλι ακριβώς στο σημείο που ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, την περασμένη Παρασκευή, στον Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εύρημα που ενισχύει τις υποψίες για ενδεχόμενο εμπρησμό.

φωτια

O δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης του πυροσβεστικού κλιμακίου Σπηλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, σε σταθμό Δ τάξης και την δημιουργία δύο νέων πυροσβεστικών κλιμακίων, εκφράζει με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή του Ροδακίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή έχει τονίσει ότι άμεσα θα ζητήσει να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή του νότιου Ρεθύμνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης: «…να υπάρξει χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, πλήρης ενίσχυση και βοήθεια στους πληγέντες αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στο δήμο Αγίου Βασιλείου για να ενισχυθούν οι υποδομές και η περιοχή να βρει και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς, όσο αυτό είναι δυνατό. Η καταστροφές είναι μεγάλες κι έρχονται σε μία τουριστική περίοδο που η εικόνα τόσων χιλιάδων καμένων στρεμμάτων να είναι μία τρικλοποδιά στις προσπάθειες μας για προσέλκυση τουριστών».

Πηγή: Cretalive