Φωτιά στην Πεντέλη: Στη μάχη της κατάσβεσης και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση απόψε με ισχυρούς ανέμους και την φωτιά να εξαπλώνεται σε δύο τεράστια μέτωπα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές», δηλώνει ο αντιπεριφερειάχρης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης,

Στην κατάσβεση και δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής με 32 υδροφόρες, 6 χωματουργικά μηχανήματα και 5 λεωφορεία για την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και πολλούς εθελοντές, συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ντράφι και την Πεντέλη.

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση απόψε με ισχυρούς ανέμους και την φωτιά να εξαπλώνεται σε δύο τεράστια μέτωπα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάχρης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, τον οποίο εντοπίσαμε «επί το έργον» να διαθέτει όπου χρειάζεται η Πυροσβεστική τις δυνάμεις του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κλήση προς το ΕΚΑΒ για τραυματισμό ή αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 85 πυροσβεστικά οχήματα ενώ σε ετοιμότητα είναι τα εναέρια μέσα ώστε να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Επίσης συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής, η περιφέρεια με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, μεγάλος αριθμός εθελοντών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, 282 αστυνομικοί με 90 βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση και μεταφορά των κατοίκων μακριά από τα επικίνδυνα σημεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ