Φωτιά στα Κρέστενα: Ελεγχόμενη η κατάσταση -Τι ανέφερε ο δήμαρχος

Στην περιοχή έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, τα οποία δεν απειλούνται.

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στα Κρέστενα Ηλείας μετά από τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Στο σημείο δεν έχει αέρα ενώ επιχειρούν εναέρια, CL. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον σε περιορισμένα μικρά "μέτωπα" - αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, είχε αναφέρει ότι «μέχρι τώρα τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά» και ότι θα έπρεπε να οριοθετηθεί η φωτιά άμεσα, καθώς «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να αυξηθεί, σε λίγες ώρες, η έντασή τους».

Όπως είπε και ο εκπρόπωπος του πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ 100,3 αυτό που τους ανησυχούσε ήταν ότι από το μεσημέρι στην περιοχή θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 4 έως 5 μποφόρ, γι' αυτό και θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα η φωτιά.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, ο κ. Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι έχει πληγεί κυρίως ο αγροτικός χώρος, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για καμένα σπίτια».

«Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά όταν σβήσει η φωτιά», τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος». Στην περιοχή έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, τα οποία δεν απειλούνται.

Πηγή: skai.gr