Κλείσιμο

Σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες επιβαίνοντες του Euroferry Olympia

Σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους σε ειδική αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ενώ πληροφορίες της λιμενικής αρχής Κέρκυρας αναφέρουν ότι αγνοούνται άλλοι 14 άνθρωποι.

Έξι άτομα, μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ, προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ένας εκ των οποίων βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και επτά παιδιά.

Από τις πρώτες δηλώσεις των Ελλήνων επιβατών η φωτιά φέρεται να ξέσπασε στο τρίτο κατάστρωμα όπου ήταν σταθμευμένα φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

«Ξυπνήσαμε από τις σειρήνες του πλοίου. Κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε. Οι περισσότεροι ήμασταν στις καμπίνες. Το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας. Άρχισαν να το "πνίγουν" οι καπνοί. Γίναμε δύο ομάδες και μας οδήγησαν στις βάρκες. Έχουν μείνει πίσω άλλα δύο άτομα που επικοινωνούν με τις Αρχές…» θα πει μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος οδηγός φορτηγού από την Ελάσσονα που πήγαινε στην Ιταλία, «με το φορτηγό του να έχει πλέον καεί ολοσχερώς», όπως λέει.

Η επιβίβαση στις λέμβους «έγινε γρήγορα και με ασφάλεια», μας είπαν οι επιβαίνοντες, ενώ «για καλή τύχη», όπως αναφέρουν, πολύ κοντά στο τραγικό συμβάν έπλεε το ιταλικό σκάφος "Gardia di Finanza" της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), καθώς είχε δέσει τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας και σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ιταλία ακολουθώντας την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή του οχηματαγωγού πλοίο "Euroferry Olympiα".

Με το "Gardia di Finanza" έφτασαν και οι περισσότεροι επιβάτες στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ μάχη με τον χρόνο δίνουν αυτή την ώρα οι ελληνικές Αρχές, παραπλέοντα πλοία και σκάφη για την ανεύρεση των φερόμενων αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Ζερβόπουλο Σπυρίδων, «στους διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΛΚΕ, παρήχθη περίθαλψη, διατροφή και υγειονομική κάλυψη, ενώ μετά την ταυτοποίησή τους μεταφέρθηκαν, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν απώλειες μετά από αυτό το δυσάρεστο συμβάν» δήλωσε ο κ. Ζερβόπουλος.

 Στο συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης και περίθαλψης των επιβατών συμμετείχε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που βρισκόταν στο νησί από χθες για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που βρισκόταν στην Κέρκυρα.

«Όλοι οι φορείς πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν εδώ, όπως και όλο το κράτος, αλλά και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων καθώς και η Ομάδα Διάσωσης του νησιού που έσπευσαν να βοηθήσουν», τόνισε ο κ. Ζερβόπουλος.

Πηγή: skai.gr