Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Tέσσερα άτομα στο νοσοκομείο

Με καρδιολογικά, ορθοπεδικά και αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στο νησί.

Παράλληλα έχει γίνει έκκληση για παιδίατρους να πάνε στο λιμάνι γιατί ειναι πολλές οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Είκοσι Έλληνες βρίσκονταν μεταξύ των 290 επιβαινόντων στο πλοίο.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο ατόμων από το γκαράζ του πλοίου.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Οι γρήγορες αντιδράσεις του πληρώματος του πλοίου Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας απέτρεψαν τα χειρότερα, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη στον ΣΚΑΪ.

«Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν» τόνισε στον σταθμό μας ο επιβάτης του πλοίου.  

«Το πλήρωμα ήταν απλά τέλειο. Γρήγορο στην αντίδρασή του και πολύ οργανωμένο. Σωθήκαμε από το πλήρωμα. Ιταλοί οι περισσότεροι» τόνισε.
 

«Είμαι στο ιταλικό πλοίο του λιμενικού και πάμε μάλλον για Κέρκυρα. Μόνο αυτό το πλοίο ήρθε είμαστε όλοι σε αυτό. Απ ό,τι γνωρίζω είμαστε όλοι καλά. Δεν υπήρξε κανένας στη θάλασσα» σημείωσε. 

«Εκ των υστέρων η φωτιά μάθαμε ότι ξεκίνησε από το γκαράζ, δεν είναι σίγουρο. Στόμα με στόμα διαδόθηκε αυτό». 

Το ιστορικό της φωτιάς στο πλοίο 

«Μας ξυπνήσανε 4.25 το πρωί, μια ώρα μετά εκκενώθηκε το πλοίο. Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν... Υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά δεν υπήρξε πανικός. Μόλις βγήκαμε από τις καμπίνες στο ανοιχτό κατάστρωμα φαίνονταν οι καπνοί, καταλάβαμε ότι κάτι έχει πάρει φωτιά, αλλά δεν ξέραμε το μέγεθος» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Νάσος εξήγησε  ότι «μείναμε περίπου μια ώρα στις λέμβους αν δεν κάνω λάθος. Ο καιρός είναι πολύ καλός, δεν είχε θάλασσα, μας βοήθησε ο Θεός. Δύο λέμβοι κατέβηκαν, από 150 άτομα η κάθε βάρκα». 

Πηγή: skai.gr