Φωτιά στην Σάμο: Aναζωπύρωση πάνω από τον οικισμό Αγία Κυριακή στον Μαραθόκαμπο

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η πυρκαγιά στον Μαραθόκαμπο Σάμου φαίνεται έχει περάσει σε σημείο πάνω από την τοποθεσία της Αγίας Κυριακής, όπως φαίνεται και από σχετικό οπτικό υλικό.

Μύριαμ Κιάσσου

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται από χθες το απόγευμα στην δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου της Δυτικής Σάμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο skaigr, η πυρκαγιά φαίνεται έχει περάσει σε σημείο πάνω από την τοποθεσία της Αγίας Κυριακής, όπως φαίνεται και από σχετικό οπτικό υλικό.

Δεδομένου το ότι οι αναζωπυρώσεις σε μεγάλες πυρκαγιές είναι πάντα πιθανό να συντελεστούν η πυροσβεστική, τονίζει πως παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως για την φωτιά στη Σάμο συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 Ε/Π. Μέσα στη νύχτα κατέφτασαν αεροπορικώς 28 πυροσβέστες από την Αθήνα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, οι οποιοι ρίχτηκαν στη μάχη.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της νήσου Σάμου.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Σάμος

Πηγή: skai.gr