Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δραστών του θανάσιμου ξυλοδαρμού στη Ραφήνα

Οι κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για την απολογία τους.

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου άνδρα το βράδυ του Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο στην Ραφήνα.

Εναντίον τους ο Εισαγγελέας Ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για την απολογία τους.

Όπως προέκυψε από την κατάθεση των δύο κατηγορουμένων, ο 42χρονος έχασε τη ζωή του για ασήμαντη αφορμή. 

«Σκούντηξε έναν από την παρέα μας που περίμενε την σειρά του να μπει στη τουαλέτα. Όταν του ζήτησε τον λόγο, τσακώθηκαν. Μετά μας κοίταξε ειρωνικά και άγρια». Αυτά ήταν τα λόγια του ενός εκ των δραστών στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτά τα δυο περιστατικά ήταν αρκετά για την παρέα των 5 ατόμων, ώστε να «ξεχειλίσει» το ποτήρι και να του στήσουν ενέδρα έξω από το κλαμπ.

Όταν ο 42χρονος μαζί με την κοπέλα που συνοδευόταν βγήκε αμέριμνος από το κλαμπ, δέχτηκε επίθεση που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Οι δυο 24χρονοι ήταν αυτοί που τον ξυλοκόπησαν, ωστόσο αναζητούνται και τα υπόλοιπα άτομα της παρέας, προκειμένου να καταθέσουν για το περιστατικό.

Ακόμη εξετάζεται αν χρησιμοποίησαν κάποιο αντικείμενο τύπου σιδερογροθιάς που προκάλεσε τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον 42χρονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ