Αύριο ξεκινά 3ο Ολοήμερο Φεστιβάλ Τρύγου στην Χελιδόνα Ευρυτανίας

Το Φεστιβάλ "Ο Τρύγος" επιστρέφει ύστερα από τρία χρόνια απουσίας

Το Φεστιβάλ "Ο Τρύγος" επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας, φέρνοντας μια ανανεωμένη εμπειρία γεμάτη γαστρονομία και μουσική.

Ετοιμαστείτε για μια μέρα που θα σας ταξιδέψει μέσα από γεύσεις, ήχους και εικόνες. Αύριο Σάββατο, ξεκινά στις 10.00 το πρωί το «3ο Ολοήμερο Φεστιβάλ Τρύγου» στην Χελιδόνα Ευρυτανίας.

φεστιβαλ

Μια διοργάνωση που επιδιώκει να μετατραπεί σε θεσμό, θέτοντας ως στόχο την επαφή των νέων με την παράδοση και την επανασύνδεση τους με αυτή.
Ανακαλύπτουμε τις ρίζες μας και ενισχύουμε τους δεσμούς με την κοινότητα και μεταξύ μας μέσα από πολύ χορό και τραγούδι. Πέρα από κάθε μορφή ψηφιακής επικοινωνίας, πρώτιστη είναι η διαπροσωπική επικοινωνία των νέων.

Ένα all day Festival εμπειριών για μικρούς και μεγάλους που σίγουρα θα σας μαγέψει

Το Φεστιβάλ Χελιδόνας είναι το “Διονυσιακό” γλέντι των Ευρυτάνων. Είναι μια μαγική εμπειρία που συνδυάζει μερακλήδικη μουσική, παραδοσιακούς χορούς και άφθονο φαγητό και κρασί.

Σε αυτήν τη γιορτινή συγκέντρωση, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν χαρές και συναισθήματα με τον ρυθμό των μουσικών οργάνων και
τον χορό τους. Είναι μια πανηγυρική στιγμή που ζωντανεύει την παράδοση και την ενότητα της κοινότητας, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα.
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν θίασο μουσικών συγκροτημάτων, ζογκλέρ και ακροβατών και να παρασυρθείτε σε ξέφρενο γλέντι στο ρυθμό του παραδοσιακού ζουρνά, της γκάιντας και του νταουλιού που μας ταξιδεύουν στη Θράκη, του ούτι
στην Ανατολή και τη Μικρά Ασία, του κλαρίνου στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Μέσω των χάλκινων οργάνων αναδεικνύεται η περιοχή της Μακεδονίας, ενώ το κοντραμπάσο μας οδηγεί στα βόρεια Βαλκάνια και το
λαουτοκίθαρο μας ταξιδεύει στα νησιά.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Πηγή: skai.gr