Αγοραστός: Τα έργα μας λειτούργησαν αλλά το πρωτόγνωρο φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές τους

Δεν πήγε ούτε ένα ευρώ χαμένο, είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών.

Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παραγγελία για να λάμψει η αλήθεια, είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε έκτακτη ενημέρωση μετά τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Όλες οι χρηματοδοτήσεις που πήρε η Περιφέρεια για συγκεκριμένα έργα είτε ολοκληρωθήκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, σημείωσε και τόνισε ότι «δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ».

«Είμαι αφοσιωμένος στα προβλήματα της Θεσσαλίας, δεν με εδιαφέρει αν με στοχοποιούν και με σταυρώνουν, το μόνο που θέλω είναι να στηριξω τους ανθρώπους της Θεσσαλίας  που ανεβαίνουν έναν ατελείωτο Γολγοθά» είπε και αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα ανά διαμέρισμα.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, πρόκειται για θηριώδη καταστροφή από ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο, όπως είπε.

«Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να πει ότι όλα πήγαν τέλεια» ανέφερε ο κ. Αγοραστός για να συμπληρώσει «αυτό που είναι σημαντικό σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό αντιμετώπισης είναι ότι είμαστε παρόντες 100% των δυνατοτήτων μας, δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας, η μάχη συνεχίζεται».

Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, είπε, κάνουμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στη Θεσσαλία.

Πηγή: skai.gr