Μαίνεται για 14η μέρα η φωτιά στον Έβρο: Ανάμεσα σε Γιαννούλη και Κορνοφωλιά τα πύρινα μέτωπα

Στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα 

Υπό πύρινη πολιορκία παραμένει ο Έβρος για 14η μέρα, με τη φωτιά πλέον να κινείται μεταξύ Γιαννούλη και Κορνοφωλιάς. Νύχτα κόλασης έζησαν οι κάτοικοι στο Σουφλί και τις γύρω περιοχές όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά χωριά και οικισμούς. 

Χθες το βράδυ, οι κάτοικοι στο Σουφλί ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών καθώς η φωτιά πλησίαζε την πόλη. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν την επέλαση της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

"Αυτή τη στιγμή το Σουφλί δεν κινδυνεύει από την φωτιά" τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός. Έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος να πάει η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή, υπογράμμισε ο κύριος Αρτοποιός.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς για αύριο, Σάββατο (2/9), σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία 4) σε τέσσερις περιφέρειες:

•    Περιφέρεια Αττικής
•    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
•    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
•    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. 

Πηγή: skai.gr