Επιστροφή click away συζητούν οι ειδικοί στην Αττική -Ένδυση, υπόδηση με click in shop

Τη λειτουργιά των καταστημάτων με περιορισμούς στην Αττική από αυτό το Σαββατοκύριακο συζητούν, συμφωνά με πληροφορίες, οι λοιμωξιολογοι, το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η λειτουργιά των καταστημάτων ένδυσης και υπόδυσης με "click in shop", δηλαδή αγορά μέσα στο κατάστημα με ραντεβού, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.

Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις συζητείται η λειτουργιά με την μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away), όπως έγινε την περίοδο των εορτών.

Για την ώρα, συμφωνά με πληροφορίες, δεν υπάρχει θέμα με τα καταστήματα στην υπόλοιπη χωρά.

Καθοριστική πάντως και για τα καταστήματα αλλά και για το άνοιγμα των Γυμνάσιων και Λυκείων από Δευτέρα θα είναι η εκτίμηση που θα κάνει σήμερα το απόγευμα η επιτροπή επιδημιολόγων που συγκαλείται εκτάκτως για να συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική και τους νομούς Βοιωτίας και Ευβοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα λοιμωξιολόγων εισηγείται καθυστέρηση μιας εβδομάδας του ανοίγματος των Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κλείνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν γίνει «κόκκινη».

Ο Καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιαννης δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως αν ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις Αρχές Μαρτίου ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάνει τα 1500 ημερησίως. Παράλληλα, η κα Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι επανεξετάζονται τα πάντα.


 

Πηγή: skai.gr