ΚΑΙΡΟΣ

Εννέα μητροπολίτες τάσσονται κατά της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της

Κατά της Χρυσής Αυγης και των πρακτικών της τάσσονται με δηλώσεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες εννέα μητροπολίτες, τονίζοντας ότι ο ρατσισμός και η βία δεν συνάδουν με τη διδασκαλία του Χριστού.

Πρόκειται για τους μητροπολίτες Σιατίστης, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Δωδώνης, Ναυπάκτου, Φθιώτιδος, Χαλκίδας και Μεσσηνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος τονίζει πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων», ενώ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημειώνει ότι δε δέχεται «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες».

Παρομοίως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρει πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία» και ο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

«Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. «Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας» σημειώνει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, υπογραμμίζει ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού», ενώ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» διερωτάται «Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με το Σταυρό;»

Η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες» είχε δηλώσει ο μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλου, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ τις δηλώσεις του.

Κατά της Χρυσής Αυγής έχει ταχθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς επίσης η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας.
Πηγή: Πηγή: Τα Νέα