Μητροπολίτης Παύλος: Ευθέως αντίστροφες η «Ορθοδοξία» της ΧΑ με την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου

Με νέα ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος απαντά στη Χρυσή Αυγή και διερωτάται «έχει καμία σχέση η «Ορθοδοξία» της Χ.Α με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου;» επισημαίνοντας ότι «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».

Ο κ. Παύλος σημειώνει ότι η παρέμβασή του ήταν άκρως απαραίτητη «διότι οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η ορθόδοξη πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χ.Α.».

Στη νέα του ανακοίνωση ο μητροπολίτης τονίζει ότι δεν πολιτικολογεί απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, αλλά θεολογεί υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία και υπογραμμίζει ότι «τα επιχειρήματά μου δεν τα αντλώ από την τοποθέτηση και τις αρχές ενός άλλου κόμματος, αλλά από το Ευαγγέλιο του Χριστού».

«Ασφαλώς έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε τις απόψεις σας και ασφαλώς η Εκκλησία του Χριστού έχει υποχρέωση να οριοθετεί την αλήθεια Της» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Παύλος.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου όπως δημοσιεύεται στο www.amen.gr.

Αφορμή για τη νέα επιστολή του κ. Παύλου ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής στην πρώτη του επιστολή, με την οποία τον κατηγορούσε ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρείες και δόγματα».

Επίσης, η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι δεν έχει σχέση με τις απειλές που κατήγγειλαν πως δέχτηκαν οι άνθρωποι της Μητροπόλεως Κοζάνης.
Πηγή: skai.gr