Απειλές κατά του Μητροπολίτη Παύλου – Τι λέει ο ίδιος για τη Χρυσή Αυγή

Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της σωματικής του ακεραιότητας δέχτηκε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, μετά τη δημόσια παρέμβασή του κατά της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το Έθνος, άγνωστος που τηλεφώνησε το πρωί της Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας είπε «το κομμούνι θα το κάψουμε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεωκόρος του Ναού που απάντησε στο τηλέφωνο άκουσε τον οργισμένο άνδρα από την άλλη άκρη της γραμμής να υβρίζει με ακατονόμαστες φράσεις τον δεσπότη και να του ζητά στο εξής να σωπάσει, αν δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες. Στο ίδιο τηλέφωνο έγιναν κι άλλες κλήσεις, από φερόμενους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και πολίτες, οι οποίοι σε πιο ήπιους τόνους από τον παραπάνω εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την παρέμβαση του μητροπολίτη.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο μητροπολίτης Παύλος τόνισε στο τοπικό TOP CHANNEL ότι δεν τον αγγίζουν οι απειλές, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα Ημερησία, τονίζει «άλλος ο λόγος του Θεού και άλλος της Χρυσής Αυγής».

Χαρακτηρίζει απολίτιστη τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα σημειώνει ότι δεν έχει σχέση ούτε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ούτε με το Ευαγγέλιο «το οποίο διδάσκει ‘ότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί η γλώσσα’ και όχι από έναν ξαφνικό θυμό».

Ο κ. Παύλος υπογραμμίζει στην εφημερίδα ότι πρέπει «να πάρουμε όλοι σαφή θέση και στάση» απέναντι στο φαινόμενο της ΧΑ και ειδικά για τους ανθρώπους της Εκκλησίας τονίζει ότι «οφείλουμε να διδάσκουμε το λόγο του Θεού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής».
Αναφερόμενος στο θεατρικό έργο Corpus Cristi, ο κ. Παύλος τονίζει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να είναι άθεος ή να πιστεύει σε όποιο δόγμα θέλει, αλλά είναι άλλο πράγμα να προσβάλλεις και να εξευτελίζεις αυτό που πιστεύουν οι άλλοι και διαχωρίζει τη στάση των πιστών που διαμαρτυρήθηκαν για την παράσταση αυστηρά φυλασσόμενοι από την αστυνομία, με τους «αντιδιαδηλωτές» που ήταν «πολύ πιο άνετοι και χωρίς καμία επιτήρηση».

Με παρέμβασή του στα μέσα ενημέρωσης, πριν από μερικές μέρες, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μαύρη νύκτα» και έλεγε ότι «είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό». «Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;» τονίζει ο μητροπολίτης και σημειώνει «κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης».
Πηγή: Πηγές: Ημερησία, Έθνος, amen.gr, romfea.gr