Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τις Σκουριές

Ελεύθερα αφέθηκαν λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου τα δύο άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα στην Ασφάλεια Πολυγύρου για την υπόθεση της πολύκροτης επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Έπειτα από την απελευθέρωση των δύο προσαχθέντων διαλύθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν κάτοικοι της Χαλκιδικής μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Εν των μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε διάψευση καταγγελιών και δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για κατατρομοκράτηση πολιτών, τυφλές προσαγωγές, αναίτιες κρατήσεις, παράνομη λήψη γενετικού υλικού, εξαφανίσεις και απαγωγές προσαχθέντων από τις αστυνομικές Αρχές σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση στις Σκουριές, αντιτείνοντας ότι όλα έγιναν «στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Υπενθυμίζεται ότι δικηγόροι των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή, στη διάρκεια των επίμαχων ερευνών. Μάλιστα, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Κυριακή οι κάτοικοι προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά. Στη διαδήλωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε την Παρασκευή δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ανυπολόγιστες» οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην Κουμουνδούρου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ