ΕΛΑΣ: Στο πλευρό της νομιμότητας οι έρευνες για την επίθεση στις Σκουριές

Τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα «περί κατατρομοκράτησης πολιτών, τυφλών προσαγωγών, αναίτιων κρατήσεων, παράνομης λήψης γενετικού υλικού, εξαφανίσεων και απαγωγών προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές» για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές, διέψευσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο η αστυνομία προχώρησε σε δυο ακόμη προσαγωγές, και έξω από την Ασφάλεια Πολυγύρου βρίσκονται συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

«Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη
Τύπου την Παρασκευή δικηγόροι, υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Μάλιστα, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Κυριακή οι κάτοικοι προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά. Στη διαδήλωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε την Παρασκευή δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ανυπολόγιστες» οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην Κουμουνδούρου.
Πηγή: skai.gr