ΣΥΡΙΖΑ: «Διπλό έγκλημα» σε Σκουριές – η κυβέρνηση προστατεύει το κεφάλαιο

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μεταλλείο στη θέση Σκουριές στη Χαλκιδική, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σημειώνει ότι στην περιοχή «συντελείται ένα διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό», κάνοντας λόγο για «ανυπολόγιστες» οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Μοναδικός ευνοημένος είναι η καναδική εταιρία EL DORADO GOLD. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με το ελληνικό Δημόσιο να έχει παραχωρήσει ακίνητη περιουσία των πρώην μεταλλείων και πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους στην εξευτελιστική τιμή των 11 εκατ. ευρώ», συνεχίζει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα έρθουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα» δεν επαρκούν προκειμένου να αντισταθμίσουν «την απώλεια χιλιάδων άλλων θέσεων εργασίας που συνδέονται με τις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων».

«Αν κάτι δείχνει η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι το τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση όταν αναφέρεται στις επενδύσεις. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, καταστροφή του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, χωρίς κανένα σεβασμό στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην προστασία του μεγάλου κεφαλαίου».

Σκληρή απάντηση Σίμου Κεδίκογλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ