Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Tους επιβλήθηκαν οι περιορισμοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, μια φορά τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

   Ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν για τους δύο κατηγορούμενους τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν κάλεσαν οι ίδιοι την 19χρονη στο Τμήμα, δίνοντας άλλη εκδοχή από αυτήν της καταγγελίας:

   "Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε όταν γυρίσαμε, σε διπλανή καφετέρια. Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα" φέρονται να είπαν στον ανακριτή.

   Όπως φαίνεται να ισχυρίζονται οι ένστολοι, την ώρα που εισήλθαν στο τμήμα και περίμεναν το ασανσέρ , η 19χρονη τους είπε να μην ανέβουν επάνω, αλλά να πάνε σε ένα δωμάτιο που είχε δει στο ισόγειο. "Μας είπε ότι της αρέσουν οι στολές και ότι είναι 'ανοιχτή' είπαν σύμφωνα με πληροφορίες.

   Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να επικαλούνται μηνύματα που φαίνεται να έστειλε η 19χρονη σε μία φίλη της, στα οποία της έλεγε ότι περνάει καλά και θα καθυστερήσει. Επιπλέον επικαλούνται και μήνυμα, που, όπως υποστηρίζουν, έστειλε στη συνέχεια με τον έναν αστυνομικό.

   Το πρωί πριν οι δύο αστυνομικοί ξεκινήσουν την απολογητική διαδικασία, η καταγγέλλουσα έδωσε κατάθεση κατά την οποία φαίνεται να επιβεβαίωσε όσα έχει ήδη δηλώσει στις αρχές. Κατά την διάρκεια της κατάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε να περιγράψει με όση ακρίβεια μπορούσε, τις συνθήκες του περιστατικού, και συγκεκριμένα εάν απειλήθηκε, εάν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την επαφή, εάν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν ήθελε, εάν αντιστάθηκε και άλλα που αφορούν παραμέτρους για την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

   Η γυναίκα φέρεται να τόνισε πως ένιωσε σφοδρό φόβο και πανικό επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν. Συμπλήρωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρότι η πόρτα του χώρου ήταν ανοιχτή και μπορούσε να φύγει, εκείνη είχε "παγώσει" και δεν μπορούσε να κινηθεί.

   Τέλος φαίνεται να διευκρίνισε ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.

«Αποδείχτηκε ότι η καταγγελία αυτή πάσχει. Απο την πρώτη στιγμή η καταγγέλουσα έλεγε πληροφορίες που δεν «έστεκαν». Φάσκει και αντιφάσκει. Σήμερα έδωσε μια τρίτη κατάθεση που έδωσε νέα δεδομένα στην υπόθεση, κατα την γνώμη μου όχι θετικά γι αυτήν», δήλωσε ο δικηγόρος του 24χρονου αστυνομικού, Δημήτρης Ζορμπάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχει γίνει βιασμός εναντίον της.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας Δίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της Τρίτης (11-10), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης (12-10) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δίωξη για ομαδικό βιασμό άσκησε ο Εισαγγελέας 

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγγέλθηκαν από 19χρονη.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το πρωί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξέτασε την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, κλήθηκαν χθες από την ομάδα των Αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της 19χρονης, όπου αρνήθηκαν την κατηγορία δίνοντας την δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν με την καταγγέλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Θεοδωρικάκος: Δεν έχουν θέση στην ΕΛ.ΑΣ εάν επαληθευτεί

 "Εάν επαληθευτεί η καταγγελία, οι δύο αστυνομικοί δεν έχουν θέση στην Ελληνική Αστυνομία" διαμηνύει με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για τους δύο άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τους οποίους κατήγγειλε 19χρονη για βιασμό, μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media είχε δώσει εντολή για ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. 
Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».

Αναλυτικά η νέα σχετική ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Ανάρτηση Θεοδωρικάκου για καταγγελία βιασμού νεαρής από αστυνομικούς

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ