Δικηγόρος αστυνομικού ΑΤ Ομονοίας: Η 19χρονη δεν αντέδρασε καθόλου στην πράξη - Τι κατέθεσε η κοπέλα

Ο Δ. Ζορμπάς υποστήριξε ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας, η οποία μάλιστα μετά από λίγη ώρα έστειλε μήνυμα στον πελάτη του, όπου «του εξέφραζε την ανησυχία της μήπως την κακοχαρακτηρίσει». 

Στους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ μίλησε ο Δ. Ζορμπας, δικηγόρος τους ενός από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μίας 19χρονης κοπέλας μέσα στο Α.Τ Ομόνοιας και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητας. 

Όπως δήλωσε ο κος Ζορμπάς, η 19χρονη πήγε μόνη της στο τμήμα, χωρίς να έχει κλείσει προηγουμένως ραντεβού με τους αστυνομικούς όπως ισχυρίζεται η ίδια. 

«Η καταγγέλουσα δεν αντέδρασε, δεν εναντιώθηκε, δεν πρόβαλε αντίσταση. Ήταν σε δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα, δεν ακούστηκε τίποτα;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων αστυνομικών. 

Ο Δ. Ζορμπάς υποστήριξε ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας, η οποία μάλιστα μετά από λίγη ώρα έστειλε μήνυμα στον αστυνομικό πελάτη του,  όπου «του εξέφραζε την ανησυχία της μήπως την κακοχαρακτηρίσει». 

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν στις 14 Οκτωβρίου μετά από καταγγελία της 19χρονης. Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς φαίνεται ότι ακτέγραφαν τις πράξεις τους με την κάμερα που φέρουν στην στολή τους.

Τι κατέθεσε η κοπέλα Σοκ προκαλεί η κατάθεση της 19χρονης που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού πριν από λίγες ημέρες από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας. Σύμφωνα με την περιγραφή της προσέγγισε αστυνομικούς στο Θησείο για να τους ρωτήσει κάποια εργασιακά θέματα που την απασχολούσαν. Στη συνέχεια όπως είπε την κάλεσαν στο τμήμα. «Πάνω στη συζήτησή μας μου είπαν ότι περίπου στη μία η ώρα θα τελείωνε η βάρδιά τους και να πάμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να γνωριστούμε καλύτερα. Θυμάμαι που μου είπαν να καθίσουμε σε καφετέρια που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τμήμα, η οποία ήταν κλειστή λόγω ώρας και συζητούσαμε. Επείτα μου πρότεινα να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτιρίου που βρισκόταν το τμήμα. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο του τμήματος, δεξιά στον χώρο του ισογείου και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φθάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μία πόρτα η οποία δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι. Μπήκα στο δωμάτιο μαζί με τους τρεις αστυνομικούς. Κάθισα ενώ εκείνοι στέκονταν όρθιοι και συνομιλούσαμε. Τότε ο... είπε να σας αφήσω μόνος με τα παιδιά και έφυγε χωρίς να γνωρίζω που πήγε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κοπέλα στους αστυνομικούς που ασχολούνται με τις έρευνες. «Έπειτα έφυγε και ο... πάλι με το πρόσχημα να μας αφήσει μόνους. Ο τελευταίος χωρίς να μου πει κάτι ξεκίνησε να με φιλάει στο στόμα και εγώ παρότι αρχικά δεν ανταποκρίθηκα στη συνέχεια από φόβο ανταποκρίθηκα και εγώ και τον φίλησα και εγώ. Μετά έβγαλε τη ζώνη και το όπλο του. Βρισκόμουν σε σοκ ακι δεν μπορούσα να μιλήσω», επισήμανε. Ένας από τους αστυνομικούς που κατηγορείται για την υπόθεση και εκπροσωπείται από τον ποινικολόγο, Δημήτρη Ζορμπά, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως όσα έγιναν ήταν συναινετικά.

Πηγή: skai.gr