Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται διήμερο βροχών και πτώση της θερμοκρασίας

Καλοκαιρινή καταιγίδα στη Λακωνία

Αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και χαλαζοπτώσεις.

«Χαλάει» από αύριο ο καιρός, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ. Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο αναμένεται «βουτιά» της θερμοκρασίας κατά 4 έως 6 βαθμούς. Δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται από αύριο Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Αύριο Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου,τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Το Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr