Κλείσιμο

Σισμανόγλειο: «Ειδικοί» στις εκρήξεις ATM οι δράστες - Τι ερευνά η ΕΛΑΣ για την επίθεση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κυρίως αέριο -γνωστή τακτική στις συμμορίες που ανατινάζουν και λυμαίνονται ΑΤΜ-.  

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Κακοποιοί που «ειδικεύονται» στις εκρήξεις ΑΤΜ προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές ότι έδρασαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες ήταν τέσσερις εκ των οποίων οι δυο φόραγαν ιατρικές στολές και χειρουργικές μάσκες ενώ ο ένας ήταν ντυμένος με στολή covid, ώστε να μην δώσουν στόχο στο προσωπικό του νοσοκομείου. Αφού απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο σεκιούριτι κατευθύνθηκαν στο ΑΤΜ που βρίσκεται εσωτερικά του νοσοκομείου και με την χρήση εκρηκτικό η ανατίναξαν το ΑΤΜ. 

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα καθώς χτύπησε έγκαιρα ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασαν άντρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών όπου συνέλεξαν υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να προσδιορίσουν τον τύπο που εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποίησαν .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κυρίως αέριο -γνωστή τακτική στις συμμορίες που ανατινάζουν και λυμαίνονται ΑΤΜ-.
Ωστόσο μια ακόμη έκρηξη που σημειώθηκε σχεδόν μισή ώρα νωρίτερα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου προβλημάτισε την αστυνομία και εξέτασε το ενδεχόμενο οι δυο εκρήξεις να σχετίζονται. Όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών το σενάριο αυτό απομακρύνεται.

Την έκρηξη που σημειώθηκε στο νοσοκομείο περιέγραψε στον skai.gr o πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές μιας και η έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα και σε άλλα νοσοκομεία είχαμε παρόμοιες ληστείες.
 

Πηγή: skai.gr