Πλεύρης για έκρηξη στο Σισμανόγλειο: Εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα αποκατασταθούν οι ζημιές.

Εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΑΤΜ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημίες. Ο υπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο και διαβεβαίωσε ότι οι καταστροφές θα αποκατασταθούν άμεσα. 

«Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» τόνισε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου.

Τόνισε ακόμη ότι «η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς».

Βομβαρδισμένο τοπίο το Σισμανόγλειο

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο εσωτερικό του Σισμανόγλειου, μετά την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα στο χώρο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται το ΑΤΜ.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και έχει προκαλέσει φθορές τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου ενώ θραύσματα έφτασαν έως και τα πίσω γραφεία, 30 με 40 μέτρα μακριά. 

Έχει καταρρεύσει τμήμα της οροφής ενώ το ΑΤΜ  έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ντυμένοι σαν γιατροί ήταν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες. Έφτασαν στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 4:30 και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ τα τέσσερα άτομα, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του νοσοκομείου

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Επίθεση στο Σισμανόγλειο

Πηγή: skai.gr