Έκτακτα μέτρα στην Μύκονο: Τι οδήγησε στην απόφαση -Ποιά άλλα νησιά βρίσκονται στα όρια

Πάνω από 12 μεγάλα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά κορωνοπάρτι, γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία, συνωστισμοί στα σοκάκια, στις παραλίες και τα μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου, η …μαζική απόβαση τελειόφοιτων μαθητών λυκείου, που ταξίδεψαν στο νησί για να γιορτάσουν το καλοκαίρι με …«ξέφρενα» πάρτι, είναι οι αιτίες της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στο νησί των ανέμων που προκάλεσε την αυστηρή επιτήρηση του και τον «αποκλεισμό» του από στεριά και από θάλασσα.

Η «ΚΟΚΚΙΝΗ» ΜΥΚΟΝΟΣ

17 Ιουνίου: 9 ενεργά κρούσματα

7 Ιουλίου: 65 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 418 ενεργά κρούσματα

331 την τελευταία εβδομάδα. Τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δήλωσε ως πιθανό τόπο έκθεσής του την εργασία, κάτι που ερμηνεύεται από τους ειδικούς πως οι περισσότερες επιχειρήσεις απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι δεν υπάρχει «αποκλεισμός» του νησιού, μπορούν να το επισκέπτονται τουρίστες με τους συγκεκριμένους όρους, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακυρώσεις. Θα υπάρχει καθημερινή μελέτη των στοιχείων και δεν αποκλείεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Το Λιμενικό ενισχύεται με σκάφη και προσωπικό ώστε να μην επιτρέπει τον κατάπλους σκαφών αναψυχής, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από αύριο με περισσότερους από 50 αστυνομικούς, οι οποίοι προστίθεται στους ήδη 100 που ενίσχυσαν την νέο ιδρυθείσα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου. Σημειώνεται ότι στο νησί χρησιμοποιούνται 15 DRONES όπως και 40 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία.

Καμπανάκι για Πάρο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ίο

Η «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΠΑΡΟΣ

1 Ιουλίου: 3 ενεργά κρούσματα

7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 131 ενεργά κρούσματα

Δεκαπλασιάστηκαν σε ένα μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ηρακλείου

ΟΙ… ΓΑΜΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δήμος Ηρακλείου

18 Ιουνίου: 63 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 665 ενεργά κρούσματα

Εικοσαπλασιάστηκαν σε έναν μήνα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνου

17 Ιουνίου: 33 ενεργά κρούσματα

16 Ιουλίου: 703 ενεργά κρούσματα

1 ξενοδοχείο καραντίνας στην Άνω Μέρα το οποίο δεν έχει άλλα δωμάτια, είδαμε τον 17χρονο Ιταλό να παρακαλεί για ένα δωμάτιο, φιλοξενήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας του Νησιού και σήμερα βρέθηκε κλίνη για να παραμείνει σε καραντίνα. Δεν αποκλείουν αρμόδιες πηγές ακόμη και την επίταξη των κλινών ξενοδοχείων στη περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Πηγή: skai.gr