Επιχειρηματίες Μυκόνου σε ΣΚΑΪ για έκτακτα μέτρα: Άδικη η απόφαση - Να αναθεωρηθεί

Αιφνιδιαστική και άδικη θεωρούν την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα επιπλέον μέτρα στο νησί της Μυκόνου οι επιχειρηματίες όπως δηλώνει στο Skai.gr ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης.

«Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση των στατιστικών του ΕΟΔΥ βασίζεται σε λανθασμένους αριθμούς. Το νησί μαζί με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους είναι γύρω στους 200.000 οπότε η αναγωγή που γίνεται είναι πολύ μικρότερη» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Κατά μεσήμερα του Σαββάτου μια ανακοίνωση τέτοια μας βρίσκει εμβρόντητους. 17 Ιουλίου με τόσα υγειονομικά πρωτόκολλά, ένα νησί που έχει πειθαρχήσει και μια Ελλάδα που περιμένει τον τουρισμό σαν σανίδα σωτηρίας το θεωρούμε άδικο να στοχοποιείται η Μύκονος και να επιβάλλονται αυτά τα μέτρα.  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ο τουρισμός δεν θα κλείσει. Αυτοί που δεν εμβολιάζονται δεν θα πρέπει να επηρεάζουν εμάς που σαν νησί έχουμε εμβολιαστεί στο 90%».Ζητάμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει αυτή την άδικη απόφαση και τα μέτρα για το νησί της Μυκόνου». 

Κατόπιν συνέλευσης του προαναφερόμενου σωματείου καλούν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα ενώ προτείνουν κάποιες προτάσεις προκειμένου να μην «κλείσει» όπως λένε το νησί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους στον λογαριασμό του ΣΕΔΕΜ στο Facebook

 


Τις τελευταίες δυο εβδομάδες βλέπαμε κλιμάκωση των κρουσμάτων στο νησί, ο τρόπος διασκέδασης ήταν ανεξέλεγκτος  σε παραλίες, στην πόλη, στα σπίτια, στα σκάφη  ανέφερε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, ξενοδόχος στη Μύκονο για τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα στο νησί. 

Επεσήμανε πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορεί να είναι εμβολιασμένος ο τουρίστας και αυτός που τον σερβίρει να είναι ανεμβολίαστος. 

Σημειώνεται πως πρόσθετα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Μύκονο από σήμερα Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (17/7) στις 18:00 και μέχρι τις 26/7 στις 06:00 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το πρώτο τοπικό lockdown του καλοκαιριού, στη Μύκονο, λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η μουσική στην εστίαση και τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης θα απαγορεύεται όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο νησί που έχει σειρά για τοπικό lockdown είναι η Πάρος.

Πηγή: skai.gr