Κλείσιμο

Δολοφονία Άλκη: «Ήμασταν στην επίθεση» λένε κάποιοι συλληφθέντες -Στον ανακριτή σήμερα ο 23χρονος

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 23χρονος ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ σε άλλες 8 συλλήψεις προχώρησε την Κυριακή το βράδυ η αστυνομία μετά την ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση. Με εντάλματα σύλληψης αναζητούνται άλλα 2 άτομα, μεταξύ αυτών και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τρεις στον αριθμό παραδέχονται ότι ήταν στο περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

"Ήμασταν στην επίθεση" είπαν χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς λίγο μετά την σύλληψή τους.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε σπίτια φίλων τους.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως από τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν συνολικά για την υπόθεση (μαζί με την αρχική σύλληψη του 23χρονου) οι δύο είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες, ηλικίας 19 έως 23 ετών. Επιπλέον, οι τέσσερις εκ των εννέα είναι σεσημασμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τους συλληφθέντες, η εμπλοκή τους στο έγκλημα της Χαριλάου διαπιστώθηκε από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, καταθέσεις, μαρτυρίες, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και συνομιλίες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για παρουσία και τρίτου οχήματος που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης το οποίο δεν φαίνεται στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με την δράση και την διαφυγή των δραστών, εκτιμώντας πως είναι 11-13 τα άτομα συνολικά που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τη δολοφονία του Άλκη το μεσημέρι της Δευτέρας αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση ενώπιων του εισαγγελέα, όπως άλλωστε έπραξε και απέναντι στους αστυνομικούς, όμως δεν έπεισε καθώς ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Το δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, του επέβαλε ήδη ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή, για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των δραστών

Το απόγευμα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την σύλληψη 4 ατόμων και στην συνέχεια με δύο ακόμη ενημερώσεις έκανε γνωστή την σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων ενώ συνολικά τα εντάλματα που εκδόθηκαν ήταν 10.

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 21.00 το βράδυ για άλλους δύο συλληφθέντες:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.
Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ακολούθησαν ακόμη δύο συλλήψεις:

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Δήλωση Θεοδωρικάκου μετά τις συλλήψεις: Η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό σήμερα

Παράλληλα, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα με την κυβέρνηση επιδιώκει να εστιάσει στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr