Δολοφονία 19χρονου: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο ο 23χρονος χούλιγκαν

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον 23χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί από τον οποίο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Νωρίτερα, κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 23χρονος, αποδοκιμάστηκε έντονα από συγκεντρωμένους πολίτες. 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος χθες αρνήθηκε τα πάντα στους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της ανάκρισης του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε».

Ο σεσημασμενος οπαδός είχε προσαχθεί το απόγευμα της Τρίτης στη ΓΑΔΘ και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης. Τον αναγνώρισε φίλος του θύματος, που επίσης χτυπήθηκε από τους χούλιγκαν, ενώ εντοπίζεται σε κάμερες όπου βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δράστες της επίθεσης παράτησαν το αυτοκίνητο τρομαγμένοι, ακανόνιστα, χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο.

Τα στοιχεία του φερόμενου δράστη

Ως ένας από τους πιο σκληρούς χούλιγκανς της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας χαρακτηρίζεται ο 23χρονος Αλβανός. Μάλιστα, φέρεται να ανήκει σε σκληροπυρηνικό σύνδεσμο, στη γραμμή «κρούσης» της Θύρας 4, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων των δραστών.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί και πάλι το 2019 για οπαδικη βία, κατηγορούμενος για συμπλοκή και μαχαιρώματα με οπαδούς άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί κοντά στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Επίσης, είχε πάρει μέρος και στα θλιβερά επεισόδια του Βόλου στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ το 2017, ενώ μάλιστα, είχε καταγραφεί από τους φωτορεπόρτερ να κρατά μαχαίρι και να επιτίθεται, χωρίς ωστόσο να συλληφθεί.

Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίσητκε και για τα ευρήματα στο Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα οποία φέρεται να έχιε σύνδεση και για το λόγο αυτό οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο ο 23χρονος χούλιγκαν.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr