Δολοφονία Άλκη: Τι ξέρουμε για τους συλληφθέντες και πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους

Έντεκα άτομα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος 'Αλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά το φονικό, κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση, από τους οποίους ήδη οι τέσσερις συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής.

Εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος των υπολοίπων έξι ταυτοποιημένων προσώπων και διεξάγονται αναζητήσεις για τη σύλληψή τους. 

Ηλικίας 19,20,21,22 ετών είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη με τους τρεις εκ των τεσσάρων να είναι σεσημασμένοι για περιστατικά οπαδικής βίας.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο, όλοι τους μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ οι οποίοι έχουν στο ιστορικό τους και κάποια άλλα μικροαδικήματα που σχετίζονται με όπλα, ναρκωτικά και οπαδική βία.

Η εμπλοκή τους διαπιστώθηκε από τα βίντεο που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνίες με τον 23χρονο κατηγορούμενο τόσο πριν όσο και μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος πριν την επίθεση, είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στον σύνδεσμο.Οι αρχές αξιοποίησαν την συσκεύη και ανέσυραν μηνύματα, επικοινωνίες και επαφές μέσω των σόσιαλ μίντια.

Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και ομολογίες που τους εμπλέκουν στο έγκλημα.

Σημειώνεται πως μεταξύ των ενταλμάτων υπάρχει κι ένα για τον 20χρονο ο οποίος μια μέρα μετά τον φόνο έφυγε για την Αλβανία.

Συγκεκριμένα, προέκυψε επαφή του ενώ υπάρχουν ομολογίες και μαρτυρίες.

Ταυτόχρονα, βίντεο παρουσιάζουν όλους σχεδόν τους εμπλεκομένους, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντα, σε σημεία γύρω από την δολοφονία και κοντά στον σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Διεθνές ένταλμα προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα αναμένεται να υπάρξει εντός των επόμενων ωρών.

Σημειώνεται πως ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον 5 άτομα για να συλληφθούν.

Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 19-25 ετών οι οποίοι είναι επίσης σεσημασμένοι για οπαδική βία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα έμμεσα στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκονται κι άλλα άτομα τα οποία προσπάθησαν να καλύψουν τους δράστες ή τους παρείχαν κρησφύγετο μετά την δολοφονία.

DNA και αποτυπώματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν σε αντικείμενα στο σημείο της επίθεσης.

Σημειώνεται πως όπως διαπιστώθηκε εκτός από τα δύο οχήματα τα οποία είχαν καταγραφεί να κινούνται στην περιοχή της επίθεσης, διαπιστώνεται πως άλλα δύο κινήθηκαν παράλληλα στην οδό Θεοδόση Γαζή, προκειμένου να εγκλωβίσουν υποψήφιους στόχους. Οι ιδιοκτήτες τους εντοπίστηκαν από τις πινακίδες και από εκεί κι έπειτα προέκυψαν επιπρόσθετα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr