Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο 20χρονος κατηγορούμενος

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται ήδη ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, όπως επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ o οποίος τον παρέλαβε στην ελληνοαλβανική μεθόριο και επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

«Eμφανίσθηκε αυτοβούλως και συνελήφθη πριν από λίγο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, ο 20χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού που στη 1 το μεσημέρι παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσας, καθώς ειναι ένας απο τους 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δίνει το στίγμα των προθέσεων του εντολέως του.

Σε μπαράζ αλληλοκατηγοριών επιδίδονται στο μεταξύ στις απολογίες τους οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, σπάζοντας την εγκληματική ''ομερτά''. 

Ο ένας κατηγορούμενος καρφώνει τον άλλον για να μπορέσει να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα που έχουν συλλέξει από τον τόπο της δολοφονικής ενέδρας, ενώ επιχειρούν να ταυτοποιήσουν κηλίδες αίματος με δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν στοιχειοθετήσει οι αρχές, στο λευκό αμάξι, όπου οδηγός ήταν ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, συνοδηγός ήταν ένας 20χρονος, που τραυματίστηκε στο χέρι με το μαχαίρι που κράταγε. Εκτός του 20χρονου συνοδηγού ένας άλλος 20χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, κρατούσε επίσης μαχαίρι.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη

Πηγή: skai.gr