Κλείσιμο

Δολοφονία Άλκη: «Έχω μετανιώσει... Θα πω τι έγινε εκείνο το βράδυ» λέει ο 20χρονος που παραδόθηκε

Δολοφονία Άλκη: «Έχω μετανιώσει... Θα πω τι έγινε εκείνο το βράδυ» λέει ο 20χρονος που παραδόθηκε

Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είναι ο 11ος κατηγορούμενος, ο οποίος καταζητούταν από τις αρχές καθώς μετά την δολοφονική επίθεση του 19χρονου, είχε διαφύγει οδικώς στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του.

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την παράδοσή του επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος αλλά πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «γενναία» την επιλογή του να παραδοθεί.

 Tην ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης πέρασαν λίγο πριν τις 9 και μισή το πρωί οι τρεις εξ αυτών.

Δείτε το βίντεο από την άφιξή τους στα δικαστήρια:

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr