Δολοφονία 19χρονου Άλκη: «Αλληλοκαρφώματα» στην «συμμορία των 12»

Σε μπαράζ αλληλοκατηγοριών επιδίδονται, στις απολογίες τους, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, σπάζοντας την εγκληματική ''ομερτά''. 

Ο ένας κατηγορούμενος καρφώνει τον άλλον για να μπορέσει να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι. 

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, υποστηρίζει πως το φονικό δρεπάνι το κρατούσε ο 21χρονος φίλος του, ενώ ο 25χρονος «Αθηναίος», είχε πάνω του ένα ξύλινο κοντάρι.

Ο ίδιος, λέει, ότι ίσα που βγήκε από το λευκό clio που οδηγούσε.

«Σίγουρα τον Γ.Κ (21χρονο) τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Α.Β (25χρονο) να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Α.Γ (20χρονο) τον είδα να βαράει μπουνιές.»

Ο Δικηγόρος του 23χρονου είπε πως «την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητο είχε ξεκινήσει ήδη ο ξυλοδαρμός και έμεινε ακινητοποιημένος έξω από το αυτοκίνητο».

Ο 21χρονος ωστόσο που απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια «έδωσε» τον 23χρονο ως τον αρχηγό της συμμορίας, που οργάνωσε την επίθεση κατά του αδικοχαμένου Άλκη και της παρέας του.

Όπως είπε ο Συνήγορος του 21χρονου, «υποστήριξε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε επιμέρους πράξεις που έφεραν το μοιραίο αποτέλεσμα. Επικαλέστηκε τα πειστήρια και το βιντεοληπτικό υλικό και θεωρεί ότι λόγω του κοινού αποτροπιασμού που εκπέμπει η υπόθεση – και δικαίως, υπάρχει μια εξοντωτική αντιμετώπιση αυτή τη στιγμή».

Αυτός που έφερε πάνω του το δρεπάνι, είναι ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος, αλλά ο 25χρονος «Αθηναίος» σκότωσε τον Άλκη, με ένα κυρτό μαχαίρι που έφερε πάνω του. 

Αντίστοιχα, ο δικηγόρος του 21χρονου είπε πως του αποκάλυψε ποιος ήταν ο δολοφόνος του Άλκη και που βρίσκεται το μαχαίρι. «Ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, αυτού του παιδιού, με ένα μαχαίρι, κ έχει υποδείξει το που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι, για να διαταχθεί μέσω της ΕΛΑΣ, να βρεθεί το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού.»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα 2 βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, τα οποία έφτασαν στις αρχές, με ανώνυμα email, καθώς οι αποστολείς τους φοβούνταν να τα παραδώσουν οι ίδιοι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα που έχουν συλλέξει από τον τόπο της δολοφονικής ενέδρας, ενώ επιχειρούν να ταυτοποιήσουν κηλίδες αίματος με δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν στοιχειοθετήσει οι αρχές, στο λευκό αμάξι, όπου οδηγός ήταν ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, συνοδηγός ήταν ένας 20χρονος, που τραυματίστηκε στο χέρι με το μαχαίρι που κράταγε. Εκτός του 20χρονου συνοδηγού ένας άλλος 20χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, κρατούσε επίσης μαχαίρι.
Στο 2ο μαύρο αμάξι, επέβαιναν 4 χούλιγκανς, που κρατούσαν σίγουρα – μεταξύ άλλων – έναν σιδερένιο σωλήνα.

Στο 3ο αμάξι, ο οδηγός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Συνοδηγός ήταν ο 25χρονος «Αθηναίος», ενώ πίσω καθόταν ο 21χρονος με το δρεπάνι.

«Το δρεπάνι κ όλα αυτά που βρέθηκαν υπήρχαν εξαρχής στα 3 αυτοκίνητα τα οποία ξεκίνησαν. Το πήρε από το κάθισμα, όπως κ ο διπλανός του που είχε έναν λοστό», ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου.

Το αμάξι που είχε στρίψει επί της Γαζή για να εγκλωβίσει την παρέα του Άλκη δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, 10 μέρες μετά τη δολοφονία.
 

Πηγή: skai.gr