Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ψάχνουν τον 12ο και το αυτοκίνητο «φάντασμα»

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 12ου μέλους του «τάγματος θανάτου των χούλιγκαν» στην Θεσσαλονίκη έχουν εξαπολύσει οι αρχές. 

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου των δραστών. 

Την παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας επιβεβαιώνουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Σήμερα, μεταφέρθηκαν άλλοι 4 από τους κατηγορούμενους στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ο 4ος που απολογήθηκε είναι  εκείνος που φωτογράφισαν ως δολοφόνο οι υπόλοιποι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε σχέση με τον τραυματισμό του Άλκη και πως εκείνη την στιγμή κυνηγούσε έναν φίλο του Άλκη.

Έρευνες για τον 12ο και το αυτοκίνητο φάντασμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στραφεί στην αναζήτηση του 12ου της συμμορίας, ο οποίος φέρεται να είναι και ο οδηγός του γκρι Polo.

Περιγράφεται στις καταθέσεις ως ένας άνδρας με ύψος 1,70, αξύριστος και φορά σκούφο. Η ηλικία του προσδιορίζεται στα 23-24 έτη.

Σε κάποιες καταθέσεις αναφέρεται ως «Μεγάλος» και κάτοικος Ωραιοκάστρου.

Στο Polo επέβαιναν τα άτομα που κατάφεραν τα θανάσιμα χτυπήματα στον Άλκη με το δρεπάνι και το στειλιάρι. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές και για 13ο άτομο.

Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις κινήσεις του οχήματος, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Στοιχεία και σε δεύτερο αυτοκίνητο

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισε στο μαύρο Clio DNA του Άλκη σε κάθισμα και σε πατάκι. Πρόκειται για το όχημα στο οποίο βρέθηκαν αίματα στο πλατοκάθισμα που πέταξαν οι δράστες κατά την διαφυγή τους.

Στο εν λόγω αυτοκίνητο επέβαινε και ο δράστης που πέταξε το μαχαίρι στον υπόνομο.
 

Πηγή: skai.gr