Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Το προφίλ των δραστών

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Το προφίλ των δραστών

Εν μέσω νέων, σοκαριστικών αποκαλύψεων για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, άνοιξε ο κύκλος των απολογιών στον Ανακριτή με 2 εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι με προκλητικό τρόπο αρνούνται κάθε κατηγορία. Ο ανακριτής έκρινε και τους δύο προφυλακιστέους.

Την ίδια στιγμή, οι δύο φίλοι του άτυχου Άλκη συγκλονίζουν περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν την νύχτα της δολοφονίας, τον τρόπο με τον οποίο τους περικύκλωσαν οι δράστες και την αγριότητα με την οποία τους επιτέθηκαν.

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης 

Τα άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των σκληρών χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη. 

 Ο Α.Β. παραδόθηκε τελευταίος. Είναι 25 ετών και έχει το παρατσούκλι «Αθηναίος» και έως σήμερα ήταν άγνωστος στις αρχές. 

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία», ισχυρίζεται ο «Αθηναίος».

Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη με τα αρχικά Γ.Κ., είναι 21 ετών, είναι παλιός αθλητής του παιδικού τμήματος ΠΑΟΚ. Κατά το παρελθόν έχει τραυματιστεί σε επεισόδια, ενώ κατηγορείται ως ο οδηγός του 2ου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Άλκη. 

Το άτομο ηλικίας 20 ετών που διαφεύγει της σύλληψης έχει τα αρχικά D.R. Σύμφωνα με  την Αστυνομία βρίσκεται στην Αλβανία και έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του. 

Ο Άλκης και οι φίλοι του είδαν τους δράστες να τους κυκλώνουν. Δέχθηκαν άγρια επίθεση την οποία περιέγραψαν με όσες λεπτομέρειες μπορούσαν για να βοηθήσουν στις έρευνες. 

«Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός, αυτού που σας είπα ότι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμουδιέρα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν περίπου 21 ετών και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερο στο επάνω μέρος του κεφαλιού του», αναφέρει ο ένας φίλος του Άλκη.

Ο 23χρονος Α.Κ. είναι γνώριμος στις αρχές από επεισόδια. Μετά τη δολοφονική επίθεση βρήκε καταφύγιο σε σύνδεσμο. Ο δράστης που συνελήφθη πρώτος κατηγορείται ως ο οδηγός του 1ου αυτοκινήτου κατά την επίθεση στον Άλκη.

Ακόμη ένα άτομο με τα αρχικά Α. Γκ. κατηγορείται πως τραυμάτισε με μαχαίρι φίλο του Άλκη και ήταν στο λευκό όχημα. 

Αντίστοιχα και ο Ο. Τζ. συμμετείχε στην επίθεση και ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο. 

Όπως περιέγραψαν οι τραυματίες φίλοι του Άλκη οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Εγώ είδα συνολικά επτά με οκτώ άτομα. Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίσω κανέναν απ' αυτούς. Ακόμα κι αυτόν που με μαχαίρωνε, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τίποτα γιατί φαίνονταν μόνο τα μάτια του τα οποία ήταν καστανά ή μαύρα», κατέθεσε ένας εκ των δύο φίλων του 19χρονου. 

Οι αρχές αναζητούν και ακόμη ένα άτομο, το οποίο ήταν σε ένα τρίτο όχημα τη στιγμή της επίθεσης. 
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr