«Χτυπούσαν με ό,τι είχαν...» Κατάθεση-σοκ κατηγορούμενου για την δολοφονία Άλκη- Πώς λειτουργούσε το τάγμα θανάτου

Η αστυνομία έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι νεαροί χούλιγκαν που εμπλέκονται στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη. Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία η εγκληματική ομάδα βγήκε στην κυριολεξία για κυνήγι, λειτουργώντας με οργάνωση και συγκεκριμένη δομή τόσο πριν όσο και μετά το δολοφονικό επεισόδιο. 

Γίνεται λόγος για χαρακτηριστικά λειτουργίας μαφίας που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου χωρίς προκαθορισμένους στόχους αλλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Αφού είχαν μαχαιρώσει και χτυπήσει το κεφάλι του Άλκη απ’ ότι φαίνεται επιδίωκαν να κάνουν το ίδιο στους δύο ακόμα φίλους του. Μάλιστα κατά την διάκρεια της απολογίας του 23χρονου, του αρχικού κατηγορούμενου, η ανακρίτρια ήταν καταπέλτης.

Επιτέθηκαν στον Α.Β. και παρότι προσπάθησε να προστατευθεί με κράνος, που τοποθέτησε στο στήθος, του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, αρχικά με μαχαίρι. Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο αριστερό πόδι, ένας τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και, ενώ αυτός προσπαθούσε να αποφύγει και να προστατεύσει τον φίλο του Άλκη, που εκείνη την ώρα τον χτυπούσαν τέσσερις, άλλοι τρεις κρατούσαν τον Α.Β. και τον χτυπούσαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει, ενώ ταυτόχρονα ένας άλλος, που κρατούσε μαχαίρι, τον χτύπησε με αυτό στο δεξί του πόδι, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απολογία.

Τι αναφέρεται και για τον τρίτο φίλο 

Παρότι ο Δ.Κ. προσπάθησε να διαφύγει, οι δράστες είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν. Κατάφεραν, ενώ έτρεχε, να τον χτυπήσουν με σφοδρότητα, με το δρεπάνι, στον αριστερό γλουτό, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή αυτός κατάφερε τρέχοντας, να αποφύγει περαιτέρω θανάσιμα χτυπήματα και διακομίσθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος κατηγορούμενος - Ο διάλογος με την 7η ανακρίτρια

23χρονος: Όταν είδα τους Αρειανούς να έρχονται, αρχίζω να φωνάζω "πάμε -πάμε".

Ανακρίτρια: -Εσείς, τότε καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα, στα παιδιά;

23χρονος: Ναι, το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα. Δεν άκουσα τον Καμπανό.  Δε σταματούσαν. Χτυπούσαν αλλεπάλληλα, με τα χέρια και με ό,τι είχαν.
Ήταν όλοι πάνω σε έναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν. 

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια για το ποιοι ήταν οι διάλογοι μεταξύ τους μετά την επίθεση ο 23χρονος είπε:

«Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, ήταν σε καλή κατάσταση. 
Ήταν ευχαριστημένοι. Ο "Ο". είπε, "τους πήραμε". 
Οι άλλοι δυο μου έδιναν κατευθύνσεις πού θα πάμε. 
Ο "G" είχε ματώσει στο χέρι… Μου έλεγαν "φύγε, φύγε"…»

Τα συμπεράσματα των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αγέλη χούλιγκαν με εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου. 

Υπήρξε:

  • Συντονιστής
  • Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων
  • Υπεύθυνος "οπλισμού"
  • Τσιλιαδόροι
  •  Οδηγοί

Δεν αποκλείεται να είχαν και «οπερατέρ» καταγραφής της επίθεσής τους.

Είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα. 

Παράλληλα, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Εν μέσω νέων, σοκαριστικών αποκαλύψεων για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, άνοιξε ο κύκλος των απολογιών στον Ανακριτή με 2 εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι με προκλητικό τρόπο αρνούνται κάθε κατηγορία. Ο ανακριτής έκρινε και τους δύο προφυλακιστέους.

Την ίδια στιγμή, οι δύο φίλοι του άτυχου Άλκη συγκλονίζουν περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν την νύχτα της δολοφονίας, τον τρόπο με τον οποίο τους περικύκλωσαν οι δράστες και την αγριότητα με την οποία τους επιτέθηκαν.

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης 

Τα άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των σκληρών χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη. 

 Ο Α.Β. παραδόθηκε τελευταίος. Είναι 25 ετών και έχει το παρατσούκλι «Αθηναίος» και έως σήμερα ήταν άγνωστος στις αρχές. 

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία», ισχυρίζεται ο «Αθηναίος».

Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη με τα αρχικά Γ.Κ., είναι 21 ετών, είναι παλιός αθλητής του παιδικού τμήματος ΠΑΟΚ. Κατά το παρελθόν έχει τραυματιστεί σε επεισόδια, ενώ κατηγορείται ως ο οδηγός του 2ου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Άλκη. 

Το άτομο ηλικίας 20 ετών που διαφεύγει της σύλληψης έχει τα αρχικά D.R. Σύμφωνα με  την Αστυνομία βρίσκεται στην Αλβανία και έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του. 

Ο Άλκης και οι φίλοι του είδαν τους δράστες να τους κυκλώνουν. Δέχθηκαν άγρια επίθεση την οποία περιέγραψαν με όσες λεπτομέρειες μπορούσαν για να βοηθήσουν στις έρευνες. 

«Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός, αυτού που σας είπα ότι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμουδιέρα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν περίπου 21 ετών και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερο στο επάνω μέρος του κεφαλιού του», αναφέρει ο ένας φίλος του Άλκη.

Ο 23χρονος Α.Κ. είναι γνώριμος στις αρχές από επεισόδια. Μετά τη δολοφονική επίθεση βρήκε καταφύγιο σε σύνδεσμο. Ο δράστης που συνελήφθη πρώτος κατηγορείται ως ο οδηγός του 1ου αυτοκινήτου κατά την επίθεση στον Άλκη.

Ακόμη ένα άτομο με τα αρχικά Α. Γκ. κατηγορείται πως τραυμάτισε με μαχαίρι φίλο του Άλκη και ήταν στο λευκό όχημα. 

Αντίστοιχα και ο Ο. Τζ. συμμετείχε στην επίθεση και ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο. 

Όπως περιέγραψαν οι τραυματίες φίλοι του Άλκη οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Εγώ είδα συνολικά επτά με οκτώ άτομα. Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίσω κανέναν απ' αυτούς. Ακόμα κι αυτόν που με μαχαίρωνε, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τίποτα γιατί φαίνονταν μόνο τα μάτια του τα οποία ήταν καστανά ή μαύρα», κατέθεσε ένας εκ των δύο φίλων του 19χρονου. 

Οι αρχές αναζητούν και ακόμη ένα άτομο, το οποίο ήταν σε ένα τρίτο όχημα τη στιγμή της επίθεσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr