Διανομή βιολογικών προιόντων σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ από το δήμο Αθηναίων

Αναλυτικά οι δικαιούχοι και η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων.

Στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο προβλέπει τη διάθεση σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ , βιολογικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΕΑΤΑ ( Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων) και με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα διανομής των πακέτων θα ενταχθούν 100  άτομα που διαβιούν στο Δήμο της Αθήνας και έχουν πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 67%.

«Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό διότι δίνει την ευκαιρία στους πιο αδύναμους από τους ευάλωτους να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική διατροφή. Στο Δήμο Αθηναίων αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να στηρίξουμε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Με ειδική μέριμνα στα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία μας, πάει μπροστά, όταν όλοι προχωράμε μαζί, ισότιμα» δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δικαιούχοι και υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες με κάθε είδους αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και είδους (κινητική, αισθητηριακή, ψυχική, νοητική ή άλλη) μπορούν να  υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο «Πιλοτικό Πρόγραμμα διανομής αλληλέγγυων πακέτων διατροφής προς πολίτες του Δήμου Αθηναίων με δυσκολίες προσβασιμότητας» έως την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 17.00.

Πληροφορίες για την αίτηση, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτούντες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομικά θέση.

Σε περίπτωση δυσκολίας καταχώρησης της αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα, θα παρέχονται υπηρεσίες help desk, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 15/07/2022 μέχρι 19/08/2022, μεταξύ 10:00 – 17:00) στα τηλέφωνα 210 3312001-3.

Οι διανομές των βιολογικών πακέτων τροφίμων είναι 3 και θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (E.A.T.A. Α.Ε.) στο πλαίσιο της πράξης  «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το  Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).

Πηγή: skai.gr