Δήμαρχος Κυθήρων σε ΣΚΑΪ: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις μετά τις αποκαλύψεις για Μάτι

Κάθε νομικό περιθώριο σκοπεύει να εξαντλήσει ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά του 2017 στο νησί, μετά και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που έφερε στη δημοσιότητα η Καθημερινή.

«Θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», είπε μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Εύα Αντωνοπούλου και πρόσθεσε ότι οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν τα νομικά περιθώρια για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις μεγάλες καταστροφές στα Κύθηρα.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι αποκαλύψεις και δεν αρμόζουν σε χώρα της ΕΕ και της δύσης. Αυτά δε συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα είναι λυπηρό πραγματικά», τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι πήγαινε το μυαλό του ότι κάτι δεν πάει καλά με την διαχείριση της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή.

«Το Σάββατο το πρωί 5 Αυγούστου (του 2017), έλαβα εγώ προσωπικά τη διαβεβαίωση ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ο υπαρχηγός όμως τότε, ο κ. Βασιλειάδης που ήταν παρών δεν είχε την ίδια άποψη, ζητούσε εναέρια μέσα για να έρθουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις αυτό δεν έγινε, τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά, κάηκαν περίπου 32.000 στρέμματα», είπε ο κ. Χαρχαλάκης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ερωτηματικά του προκάλεσε και το ότι τα αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις πήγαιναν για ανεφοδιασμό στην Ανδραβίδα και όχι σε κοντινότερες περιοχές όπως στην Καλαμάτα ή τη Σούδα.

Πηγή: skai.gr