Θα πάνε φυλακή: Οργή του δημάρχου Κυθήρων μετά τους διαλόγους για Μάτι

Κάθε νόμιμο μέσο δεσμεύεται να εξαντλήσει ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης για να αποδοθούν οι ευθύνες για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί το 2017, μετά και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Καθημερινή.

«Άκουσα όλο το διάλογο. Μου προκαλεί εμετό. "Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη άφησε τα Κύθηρα χωρίς εναέρια". Κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας», έγραψε ο κ. Χαρχαλάκης.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου και πως θα μπουν στο κάδρο των ευθυνών και πως θα μπουν στο κάδρο πρώην υπουργοί, αρχηγοί, επιτελάρχες.

«Θα πάει κόσμος φυλακή. Τελεία και παύλα. Για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί. Για τους απλούς πυροσβέστες και εθελοντές που έλιωσαν οι μπότες τους. Για τους Τσιριγώτες που χτυποκαρδούσαν. Για τους εφιάλτες και τα ψυχολογικά που μας άφησαν αυτές οι ημέρες του 2017. Για τα πεύκα που φύτεψαν οι μικροί Κυθήριοι το 1970 και έγιναν στάχτη σε λίγα λεπτά. Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που ζήσαμε», τονίζει ο δήμαρχος Κυθήρων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χαρχαλάκη:

«Άκουσα όλο το διάλογο. Μου προκαλεί εμετό.

"Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη άφησε τα Κύθηρα χωρίς εναέρια".

Κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας.

Ο πρώην Α/ΠΣ Ματθαιόπουλος, που δυστυχώς πριν κάποιους μήνες είχα συναντήσει και κατ΄ ιδίαν, σε ένα ρεσιτάλ αίσχους και βούρκου δυνάμει προσωπικής εντολής της τότε Υπουργού Γεροβασίλη κατά ομολογία του ιδίου, επιβεβαιώνει τα όσα λέγαμε το 2017 για το μπάχαλο και την έλλειψη εναέριων μέσων για να δεχθούμε τότε (εγώ προσωπικά) τις αήθεις επιθέσεις του ανεπαρκέστατου Τόσκα (σκετό, χωρίς "κ"). Τώρα ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης των όσων λέγαμε.

Θα εξαντλήσω κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου. Θα μπουν στο κάδρο των ευθυνών πρώην Υπουργοί, Αρχηγοί, Επιτελάρχες, αυτοί που κατά το νόμο είναι υπεύθυνοι γιατί το παραμύθι των Αυτοδιοικητικών-πυροσβεστών πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Θα κινητοποιήσω ΟΛΟΥΣ τους Κυθήριους νομικούς και δεν θα αφήσω άψαχτο ούτε καπάκι από στυλό.

Θα πάει κόσμος φυλακή. Τελεία και παύλα. Για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί. Για τους απλούς πυροσβέστες και εθελοντές που έλιωσαν οι μπότες τους. Για τους Τσιριγώτες που χτυποκαρδούσαν. Για τους εφιάλτες και τα ψυχολογικά που μας άφησαν αυτές οι ημέρες του 2017. Για τα πεύκα που φύτεψαν οι μικροί Κυθήριοι το 1970 και έγιναν στάχτη σε λίγα λεπτά. Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που ζήσαμε. Για τα εκατομμύρια που ξόδεψε το Ελληνικό Κράτος για να σβήνει επί 1 βδομάδα μια φωτιά που θα μπορούσε να έχει σβηστεί μέσα σε 2 ώρες, στερώντας αυτά τα λεφτά από φτωχούς, άστεγους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και πραγματικούς πρόσφυγες.

Για την Ελλάδα που ΔΕΝ είναι αυτή που νομίζει ο Ματθαιόπουλος, είναι ΑΛΛΗ... Αυτή που θέλουμε εμείς!».

Πηγή: skai.gr