Να δικαστεί για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ζητά η δικηγόρος της 30χρονης

Με απουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη για την πρώτη υπόθεση revenge porn  για την οποία κατηγορείται.

Όπως ανέφερε η  Αντιγόνη Πρίλη, δικηγόρος της 30χρονης που έκανε  την πρώτη καταγγελία, θα ζητήσει χρηματική ικανοποίηση ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση θα πρέπει να αναβιβασθεί σε κακούργημα, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ' εξακολούθηση και όχι για πλημμέλημα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει συνυπάρχει το πρόσθετο στοιχείο του σκοπού πρόκλησης βλάβης προς το θύμα που την καθιστά κακουργηματικη.

«Ο δραστης ανήρτησε στο διαδίκτυο ιδιωτικές στιγμές της παθούσας με τη χρήση ψευδωνύμου με τρόπο ώστε να φαίνεται η ταυτότητα της με προφανή σκοπό να βλάψει την ηθική της υπόσταση», τόνισε η δικηγόρος.

Αυτά είναι τα δύο αιτήματα από την γραμμή υπεράσπισης της 30χρονης ενώ επιφυλλάσεται για περαιτέρω από τα αστικά δικαστήρια.

Επίσης κατατέθηκαν όλα τα στοιχεία από τις πάρα πολλές προβολές του βίντεο στο διαδίκτυο καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δακούρας, δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου,, έκανε λόγο για μια ομολογημένη πράξη ενώ υποστήριξε πως ο πρώην παρουσιαστής είχε προσπαθήσει να κατεβάσει τα βίντεο.

Ισχυρίστηκε δε πως η εικόνα στο βίντεο είναι θολή και λόγο αυτού δεν υπάρχει δόλος για βλάβη της κοπέλας: «Ζητα συγνώμη σε κάθε περίπτωση για ότι προκάλεσε στην παθουσα. Δεν υπάρχει πουθενά το πρόσωπο της στις αναρτήσεις, ενώ στα βιντεο είναι τόσο θολή η εικονα που υπάρχει ερώτημα αν υπάρχει δόλος βλάβης της παθουσας».

Πηγή: skai.gr