«Δεν θα μας εκφοβίσουν»: Άμεση αντίδραση του Κιέβου για τον ματωμένο φάκελο στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

Ανακοινώνοντας την είδηση για τον αιματοβαμμένο φάκελο Ουκρανός αξιωματούχος σημειώνει δε, ότι πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα που έστειλε ανάλογα πακέτα σε άλλες πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας

«Δεν θα καταφέρουν να μας εκφοβίσουν» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου για τον ματωμένο φάκελο στην στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ανακοινώνοντας μέσω Facebook την είδηση για τον αιματοβαμμένο φάκελο ο Ουκρανός αξιωματούχος σημειώνει δε, ότι πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα που έστειλε ανάλογα πακέτα σε άλλες πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας στην Ισπανία, τη Δανία και άλλες χώρες.

Η ανακοίνωση του Νικολένκο 

«Το πρωί η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα παρέλαβε αιματοβαμμένο πακέτο. Η διεύθυνση του αποστολέα είναι η ίδια με τους υπόλοιπους φακέλους που είχαν αποσταλεί προηγουμένως σε πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας: εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Ζιντελφίνγκεν. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ανακριτικές ενέργειες.

»Αναμένουμε επίσης την επιτάχυνση της έρευνας από τις γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου.

»Συνολικά, έχουμε ήδη 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για ναρκοθέτηση, 1 βανδαλισμό, 1 γραπτή απειλή και 28 δέματα.

»Όπως είπε ο (σ.σ ουκρανός υπουργός Εξωτερικών) Ντμιτρό Κουλέμπα, ανεξάρτητα από το πώς οι εχθροί προσπαθούν να εκφοβίσουν την ουκρανική διπλωματία, δεν θα τα καταφέρουν. Εργαζόμαστε για τη νίκη».

 

Πηγή: skai.gr